Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Jaka metoda nauki języka
Języka obcego można uczyć się na wiele sposób Jakie macie ulubione metody? Chodzicie na kursy czy uczycie się same w domu?
|
|
|||
|
|||
Oglądam filmy bez lektora.
|
|
|||
|
|||
bardzo lubie uczyc sie z fiszek jak jade w tramwaju, przed snem, wykorzystuje kazda chwile. oprocz tego zapisalam sie niedawno do lincolna zeby troche akcent podlapac
|
|
|||
|
|||
Ja to bardzo często uczę się w domu i to po prostu przez to, że oglądam tak około 30minut dziennie kanałów zagranicznych typu BBC czy CNN. Tam mają bardzo dobry akcent z którego staram się jak najwięcej nauczyć Czasem jednak wchodzę na jakieś czaty zagraniczne i tam rozwijam moją umiejętność.
|
|
|||
|
|||
Ja jestem teraz na szkoleniu firmowym z angielskiego, dokładniej http://www.berlitz.pl/pl/szkolenia_d...udyt_jezykowy/ i przyznam szczerze, że póki co jestem zadowolona ku mojemu zaskoczeniu chyba lepiej w grupie niż samemu.
|
|
|||
|
|||
Najlepiej najpierw się osłuchac a potem uczyć się gramatyki.
|
|
|||
|
|||
Dlaczego właśnie uważasz, że najpierw się uczyć ze słuchanek zamiast gramatyki? Nie uważasz, że wpierw trzeba opanować jakieś różnego rodzaju czasy po to aby mieć jakieś chociaż minimalne pojęcie właśnie o tym języku.
|
|
|||
|
|||
Jeśli chodzi o naukę języka, to ja najchętniej poznaję zasady gramatyczne z książek lub wykładów/lekcji, a w przypadku dokształcania się- słówek itd.- z tekstów w tym języku; wybieram tematykę, która mnie interesuje, żeby nauka sprawiała mi jednocześnie przyjemność, i tłumaczę sobie.
|
|
|||
|
|||
Teraz dopiero zaczęłam tak bardziej na poważnie naukę języka angielskiego i u mnie to wygląda po prostu tak, że kupiłam sobie kurs na płycie i od tego zaczynam. Wszystko po kolei robię czyli od poziomu a2 do poziomu b2. Myślę, że to dobra metoda a w weekend oglądam filmy angielskie oczywiście po angielsku bez żadnych napisów.
|
|
|||
|
|||
nie ma lepszej metody na naukę języka jak jego używanie , nieważne jaki jest trudny ale jak próbujesz się komunikować nie tylko używasz słów ale zaczynasz myśleć w innym języku... ja osobiście nie przykładam wagi do wkuwania gramatyki...staram się szukać sposobności do mówienia
|