Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
|||
|
|||
Co zamiast kawy?
Jest jakaś zdrowsza alternatywa dla kawy?
Muszę z niej zrezygnować, choć nie chcę i zastanawiam się co mogę pić zamiast niej. |
|
|||
|
|||
Zielona herbata moim zdaniem działa bardzo podobnie, ale jeszcze dodatkowo zawiera masę cennych pierwiastków, które korzystnie działają na organizm.
Zobacz sobie taką: http://edumed.com.pl/Silver-Moon-her...ona-p9976.html - taka herbata Silver Moon stanowi moim zdaniem w ogóle niezbędny element domowych zapasów. Warto mieć coś takiego i pić codziennie, nawet jako alternatywę dla kawy. |
|
|||
|
|||
Yerba Mate, ale trzeba lubić ten smak
|
|
|||
|
|||
Kawa zbożowa to dobra alternatywa. Na pewno nie jest tak pobudzająca jak zwykła kofeinowa kawa ale jest o wiele bardziej korzystniejsza dla zdrowia. Zawiera magnez który zwykła kawa wypłukuje, ponadto ma również błonnik oraz wiele witamin.
|
|
|||
|
|||
a znalazłam takie info o Guaranie:
drowszą alternatywą kawy jest guarana, roślina z obszaru środkowej Amazonii, którą Brazylijczycy spożywają po zmieszaniu z mlekiem lub wodą. Guarana zawiera dwa razy więcej kofeiny niż klasyczna kawa. Substancja ta uwalnia się w organizmie człowieka stopniowo, zazwyczaj w ciągu sześciu – ośmiu godzin |
|
|||
|
|||
myślę, że kawa wcale nie jest niezdrowa, ja w każdym razie nie wyobrażam sobie nie pić jej wcale
|
|
||||
|
||||
Może Inka? Jest bardzo smaczna
|
|
|||
|
|||
Kawy włoskie są podobno najlepsze. Ja jednak wolę herbatę, szczególnie zieloną. Jest zdrowsza niż kawa, chociaż generalnie wszystko w nadmiarze szkodzi. Znam kawoszy, którzy daliby się pokroić za kawę, ale ja jakoś nie przepadam, chociaż mój mąż uwielbia
|
|
|||
|
|||
A takiej jeszcze nie piłam, bo przeważnie piję sypaną.
|
|
|||
|
|||
Dobrym wyjściem z takiej sytuacji jest herbata zielona lub wypicie dobrej kawy zbożowej ja własnie tak uciekam od codziennej kawy. Kawa niby nie szkodzi raz dziennie to dla zdrowia a więcej to raczej chyba nie. Kto co lubi moim zdaniem Muszę spróbować też kawy włoskiej.
|