Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
||||
|
||||
Ubezpieczenie mieszkania. Gdzie?
Jakiś czas temu przeprowadziliśmy się do nowego domku. Zastanawiam się nad odpowiednią polisą ubezpieczeniową. Gdzie warto jest się Waszym zdaniem ubezpieczyć? Jaka obecnie firma oferuje w miarę szeroki zakres ochrony?
Koleżanka poleca mi Wartę ale tak sobie czytam opinie na forach i są bardzo różne....
Ty jesteś wiedźminem anachronicznym, a ja wiedźminem nowoczesnym, idącym z duchem czasu. Dlatego ty wkrótce będziesz bezrobotny, a ja będę prosperował. Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie już na świecie. A skurwysyny będą zawsze. |
|
||||
|
||||
Cytat:
Wydaje mi sie,ze PZU ma dobrą ofertę. Przynajmniej był tak w moim przypadku bo obecnie właśnie tam się ubezpieczam. Jeśli nie orientujesz się nic a nic w ubezpieczeniach radzę doradzić się kogoś w temacie.Tutaj http://ubezpieczenia.comperia.pl/ube...nie-mieszkania możesz zostawić swój mail oraz numer telefonu oraz powinni doradzić Ci jakie ubezpieczenie powinnaś wybrać. |
|
||||
|
||||
Ja również jestem zdania ,że skoro się na tym nie znasz to nie ma sensu kombinować.Ja obecnie mam mieszkanie ubezpieczone w generali. Moze nie była to obecnie najtańsza opcja ale ma bardzo szeroki zakres i stosunkowo niewiele wykroczeń w porównaniu do innych ofert ubezpieczeń jakie dostawałam od innych firm.
PZU również nie jest złe. Wprawdzie opinie na jego temat w sieci krążą bardzo różne niemniej moi rodzice mają i raz już im bez problemu wypłacili odszkodowanie. |
|
||||
|
||||
Dzięki dziewczyny. Zostawiłam na stronie swój kontakt to ktoś powinien się odezwać.
Szczerze to najbardzieji boję się możliwośći włamania. Myslicie,że moze bardziej opłacałoby się wykupić polisę jedynie od tego?
Ty jesteś wiedźminem anachronicznym, a ja wiedźminem nowoczesnym, idącym z duchem czasu. Dlatego ty wkrótce będziesz bezrobotny, a ja będę prosperował. Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie już na świecie. A skurwysyny będą zawsze. |
|
|||
|
|||
A czym się kierować przy ubezpieczeniu w końcu? Rozbudową ofertą czy atrakcyjną ceną?
|
|
||||
|
||||
Cytat:
Stosunkiem jakość/cena. Czyli tym co oferuje Ci dane ubezpieczenie w określonej cenie. Nie zawsze najlepsze ubezpieczenie to najtańsze ubezpieczenie. Zostawiłam wcześniej link. Jeśli totalnie nie orientujesz się w temacie to dopytaj się kogoś bardziej obeznanego. Przynajmniej zobaczysz co Ci zaproponował. Kaśka moim zdaniem lepiej jest wykupić kompleksową ofertę.Skąd wiesz czy Ci na przykład linka od wężyka nie pęknie i nie zaleje mieszkania? |
|
||||
|
||||
Moi rodzice mieli swego czasu właśnie taki problem z zalaniem. Niestety ale nie mieli ubezpieczenia i za wszystko musieli zapłacić z własnej kieszeni.... Koszt był bardzo wysoki. Do dzisiaj żałują ,że tak poskąpili. Powinni dużo wcześniej zastanowić się dla siebie nad odpowiednim ubezpieczeniem.
Ja obecnie ubezpieczam mieszkanie w PZU, również korzystałam przy wyborze z pomocy doradców comperii. Warto jest im zaufać bo powinni dobrze Wam doradzić.
Czasami się zastanawiam, czy przypadkiem coś jest ze mną nie tak. Być może za dużo czasu spędzam w towarzystwie moich bohaterów literackich i, co za tym idzie, moje ideały i oczekiwania są zdecydowanie zbyt wysokie. |
|
|||
|
|||
A ubezpieczenie mieszkania z banku? Pytam się tutaj o grupowe ubezpieczenie, które bardzo często jest reklamowane. Myślicie,że warto jest sobie takie wykupować?
Sama biorę właśnie kredyt na mieszkanie. Deweloperskie ale wysoki standard i muszę je ubezpieczyć. Czy ubezpieczać je w banku czy właśnie u doradcy? |
|
|||
|
|||
Sporą ofertę mają multiagencje, możne sobie przeliczyć jaka polisa się najlepiej kalkuluje https://cuk.pl/dom_i_mieszkanie/kalkulator_majatkowy
|
|
||||
|
||||
Cytat:
Lepiej jest skorzystać z usług niezależnych ubezpieczycieli. |