Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
W co inwestować swoje oszczędności?
W co warto zainwestować swoje oszczędności?
Lokata, giełda czy jeszcze inna opcja? |
|
|||
|
|||
ja bym wybrala lokate - bo to najbezpiecznej teraz
|
|
|||
|
|||
Możesz też wziąć pod uwagę inwestowanie w złoto. Lokaty są bezpieczne, ale nie przynoszą zbyt wiele zysków, a na złocie można zarobić.
Tu: http://www.mennicastaropolska.pl/kategorie/sztabki-7 można poczytać więcej na temat inwestowania w złoto i inne metale szlachetne. Oczywiście sprzedają tam też sztabki oraz monety kolekcjonerskie. Myślę, że jest to opcja, którą warto sobie przeanalizować. |
|
|||
|
|||
Moim zdaniem najpewniej i najbezpieczniej to chyba wybierz właśnie lokatę, która może przynieść dość duże zyski w dość krótkim czasie ale tutaj wszystko w zależności od tego jaki się postawi kapitał początkowy.
|
|
|||
|
|||
Tak zgadzam się lokata będzie najlepszą opcja i można na niej trochę zarobić i pomimo tego, że nie są to wielkie kokosy to zawsze coś. Jeśli już się wsadzi jakąś konkretną sumkę to po roku o ile lokata jest 12miesięczna całkiem dużo można mieć i starczy akurat na jakieś wczasy gdzieś za granicą czy coś takiego ; )
|
|
|||
|
|||
Żebym ja jeszcze miała jakieś oszczędności...
|
|
|||
|
|||
Najrozsądniej inwestować w obligacje korporacyjne. To bardziej dochodowe niż inwestowanie w złoto.
|
|
||||
|
||||
Lokata oczywiście jest najbezpieczniejsza, ale teraz są z niej bardzo małe pieniądze. Choć niektórzy mówią, że lepiej, aby pieniądze pracowały, niż tylko leżały. W każdym razie ostatnio złoto się trochę odbiło i wzrosło na cenie. Jeśli ktoś śledzi giełdę to można pobawić się w analizy.
|
|
|||
|
|||
Tak to prawda, że lokaty są bardzo małe ale z drugiej strony jak się popatrzy bez żadnej straty czasu i analiz dobrze jest się zadowolić tymi swoimi 3 procentami ; ) bo teraz obecnie tyle najwięcej wynosi w Polsce. Nie jest to aż tak dużo ale przecież w dłuższej perspektywie to po prostu jest jakiś na czysto zysk
|
|
|||
|
|||
Nie dość, że zysk to jeszcze taki pewny po prostu i bezpieczny : ) odradzam wam inwestować kasy w jakieś gry czy też po prostu no nie wiem w jakieś obligacje czy nieruchomości bo jak się ktoś w tym nie orientuję to po prostu nie poradzi sobie i będzie miał niestety wielkie straty. Jednak jak mówiła moja babcia najbezpieczniej w skarpecie trzymać: D
|