Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
|||
|
|||
Powracające bóle gardła
Jak radzić sobie z powracającymi bólami gardła?
Czy to już jest sygnał, żeby wybrać się do lekarza? |
|
|||
|
|||
Myślę, że jeśli to są nawracające bóle, to dobrze byłoby udać się do lekarza.
Póki co poczytaj sobie może jak wygląda ból gardła leczenie i wtedy łatwiej będzie ci ocenić co właściwie ci dolega. Możesz też zapytać w aptece, co może ci pomóc. Warto też wziąć pod uwagę takie domowe sposoby. Ostatnio edytowane przez kwiecienplecien : 22-03-2015 o 13:00. |
|
||||
|
||||
Dołączę do tematu, bo też mam objawy przeziębienia, jednak moim problemem nie jest ból gardła, a uporczywy kaszel. Czy moglibyście polecić mi jakieś dobre, a przede wszystkim skuteczne leki na kaszel, dzięki którym szybko pożegnam się z tą dolegliwością? Czy tego typu leki jak tutaj - http://www.pro-apteka.pl/przeziebienie-i-grypa/ Waszym zdaniem powinny pomóc? A może kojarzycie którykolwiek z nich? Z góry dziękuję .
|
|
|||
|
|||
Najlepiej pójść z tym do laryngologa.
|
|
|||
|
|||
Samemu na własną rękę nie warto się leczyć polecam się wybrać do specjalisty jak on Ciebie spławi to weź na własną rękę zrób RTG klatki piersiowej i wszystko będzie jasne. Jeżeli o gardło chodzi to tylko laryngolog zrobi Ci wymaz zbada dokładnie tak jak trzeba. Masz może jakiegoś wirusa albo bakterie.
|
|
|||
|
|||
Myślę, że konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi.
Jeśli ból gardła często się pojawia i nie jest odpowiednio leczony, może się przerodzić w coś poważniejszego, np. zapalenie krtani. Dla spokoju warto się pokazać lekarzowi. Ale może się też okazać, że to nic poważnego. U mnie np. suche, klimatyzowane powietrze powoduje ból gardła. |
|
||||
|
||||
Cytat:
Na kaszel w moim przypadku najlepszy jest Dicotuss z prawoślazem i miodem. Kosztuje tylko kilka złotych więc warto wypróbować |
|
||||
|
||||
Cytat:
Na kaszel RTG? chyba lekka przesada... często wystarczy sięgnąć po coś z półki syropy na suchy kaszel i pomoże, problem się szybko leczy i z głowy. Nie biegam z każdym przeziębieniem małym czy kaszlem na rtg... |
|
|||
|
|||
Z każdym kaszlem to ja tam do lekarza nie biegam, nie chciałoby mi się.
Mam apteczkę dość wyposażoną, w aptekach też można kupić leki bez recepty na kaszel jak z Gardimax Medica np - polecę, a jak człowiek odleży te 2-3 dni, to czasem to jest lepsze lekarstwo dla całego ciała, niż jakby antybiotyki tylko łykał. Polecam kurację na przespanie |
|
|||
|
|||
To może być spowodowane migdałkami, lepiej zastanowić sie czy ich nie usunąć.
|