Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Poszukaj sobie informacji o Angielskiej Wiosce. To taka w sumie nie szkoła, ale bardzo szybko można nauczyć się języka na ich spotkaniach. U mnie wszystko poszło gładko i już od pierwszych godzin zaczęłam przełamywać barierę językową
|
|
|||
|
|||
Nie wiem czy spotkaliście się czy słyszeliście o Edu Bears http://edubears.pl/ , dzięki którym dzieci w bardzo ciekawy sposób uczą się języka. Program jest przygotowany dla dwóch grup wiekowych. Zajęcia są bardzo ambitne i tak przygotowane, że mimo ambitnego programu, dzieci chętnie się uczą i przyswajają materiał. W wielu szkołach w Polsce można znaleźć akredytowane centrum tych metod.
|
|
|||
|
|||
Ja starszego syna zapisałam teraz na okres wakacyjny do tutlo. Kurs ma online więc nie muszę go nigdzie dowozić a ma szansę poćwiczyć rozmowę i podreperować trochę język przed powrotem do szkoły
|
|
|||
|
|||
Tez slyszalam o Angielskiej Wiosce, podobno maja wyjazdy takie rodzinne ze nie dość ze można spedzic czas z dzieckiem to jeszcze podszkolić angielski.
|
|
|||
|
|||
janczarka i figa moja córka też będziecie chodzić do Te Vizji od wrzesnia nie powiem, że wybór odpowiedniej szkoły był prosty ale jak zobaczyłam jak to tu wygląda na dniu otwartym to już nie miałam wątpliwości wyprawka już gotowa, teraz cierpliwie czekamy na pierwszy dzwonek
|
|
|||
|
|||
Cytat:
Co do tutlo to ja sama się własnie z nimi uczę Lekcje przyjemne i szybkie więc nie można się nudzić. Mają tez fajne podejście do uczniów więc jeśli chodzi o dzieci to jak najbardziej spoko opcja |
|
|||
|
|||
Ja ze swojej strony muszę powiedzieć, że nauka języka angielskiego od najmłodszych lat jest bardzo ważna. Dziecko wtedy chłonie wszystko! Ja zapisałam moją Alę do szkoły językowej już w tamtym roku, a skończyła wtedy dopiero 4 latka. Trzeba tylko znaleźć dobrą szkołę. Dodatkowo książeczki do nauki języka tez pomagają w utrwalaniu języka. Znalazłam też ciekawe aplikacje i programy na stronie http://poangielsku.com.pl/aplikacje-...-angielskiego/ zaciakwiła mnie Memrise ale nie wiem która bardziej dla dziecka będzie dobra.
|
|
|||
|
|||
ja bym chętnie wysłała swoje dzieciaki na jakiś obóz językowy... dużo się nauczą a na pewno przestaną bać odezwać przy obcokrajowcach, nie mówiąc o nauczycielach w szkole
|
|
|||
|
|||
ja polecam wysłać dzieciaki np. , w ferie zimowe do wioski z Angloville, super fajna nauka przez rozmowy, zabawy,bez książek i zezytów ( moja córa latem była), native speaker mają swietne podejście do dzieci.
|
|
||||
|
||||
W dzisiejszych czasach bez języka ani rusz. Warto dziecko zapisać już do przedszkola gdzie prowadzona jest nauka języka. Polecam prywatną placówkę.
przedszkole niepubliczne warszawa Ostatnio edytowane przez sporer.hosea : 07-10-2019 o 13:08. |