Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Koniecznie do weterynarza trzeba takie zwierze brać i to on zadecyduje o ochronie, dopasuje odpowiedni środek! Mamy akurat fajnego weterynarza w
Krakowie melwet i super nam doradza oczywiście w zależności od potrzeb mojego zwierzaka. |
|
|||
|
|||
Hauraton - odwodnianie powierzchni
Nie jestem fanką obroży, więc stosuję środek do aplikowania przy karku - jest skuteczny, a przynajmniej pies się nie męczy.
|
|||
|
|||
Oj nie wiem, ale najlepiej idź do weterynarza, żeby zbadał zwierzaka jak został ugryziony przez kleszcza. Tak w ogóle jak chcesz wiedzieć czegoś o kleszczach i zwierzętach to zajrzyj na bloga https://www.maxandmrau.pl/blog-pol.phtml. Widziałam tam ostatnio artykuł "Kleszcze – pasożyty groźne nie tylko dla kotów" możesz się dowiedzieć tam sporo istotnych informacji, które ci się przydadzą chociażby na przyszłość.
|
|
|||
|
|||
Ja stosuję specjalną obrożę, anty pchłom
|
|
|||
|
|||
ja przed sezonem prowadzę nasze koty do veta i dostają krople na kark, jak na razie żadnego świństwa jeszcze nie przytargały ze sobą do domu
|
|
|||
|
|||
Nic nie ochroni zwierzaka przed kleszczami równie skutecznie jak opakowanie go czymś w stylu sweterek dla psa - choć z drugiej strony takowy kleszcz zawsze może wskoczyć z poziomu trawy :P
|
|
|||
|
|||
U nas fajnie sprawdza się obroża, taka zakładana na kilka mięsięcy. Póki co nie zauważyłam ani jednego kleszcza w tym sezonie, a spacerujemy dużo Generalnie dowiedziałam się o niej z sieci, często korzystam z porad weterynaryjnych i nie tylko pojawiających się np na tej stronie https://barf.pl/porady-weterynaryjne/. Sprawdzone i rzetelne informacje
|
|
||||
|
||||
Najlepiej po prostu skonsultować się z weterynarzem. On da szczepionkę lub odpowiedni preparat.
___________________ Inżynierska praca z logistyki - cena |
|
|||
|
|||
Wiadomo, że trzeba dbać o naszego zwierzaka, karma, ruch i częste mycie i czesanie. Słyszałam ostatnio też o takim urządzeniu Biomag vet, które służy do tego by nasze zwierzęta szybciej dochodziły do siebie po jakiś urazach czy złamaniach, muszę się poważnie zastanowić nas zakupem tego
|