Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Trudno upiec domowy chleb?
Próbowałyście kiedyś upiec taki domowy chleb?
Zastanawiam się czy trudno jest coś takiego zrobić i czy jest to w ogóle warte zachodu? |
|
|||
|
|||
Zależy. Jak chcesz sama się z tym bawić, to w sumie może nie być łatwo. Znajoma ma multicookera Redmond i w nim piecze od czasu do czasu chleb.
Wygląda to tak: http://redmond.company/pl/products/m...ond-rmc-m4502/ i ma sporo przydatnych funkcji także do gotowania, pieczenia, duszenia itd. Widziałam, że dostała też taką firmową książeczkę z przepisami. |
|
|||
|
|||
Ja kilka razy próbowałam ale nie wyszedł mi taki jak powinien, ale żeby chleb był na prawdę dobry potrzebny jest zakwas ja akurat nie miałam piekłam chleb pszenny z ziarnami był do zjedzenia ale oczekiwałam czegoś więcej, ale u nikogo jeszcze nie jadłam dobrego domowego chleba
____________________ Wyciągamy do Ciebie rękę docisk sprzęgła wejdż! Ostatnio edytowane przez SZEFBILLIE2980 : 28-04-2015 o 14:23. |
|
|||
|
|||
Cytat:
Hej zoabczcie mojego bloga http://romansan.blogx.pl/, może komuś się spodoba Ostatnio edytowane przez hipergilda85 : 28-05-2015 o 11:20. |
|
|||
|
|||
jakiś rok temu dostałam wypiekacz do chleba Zelmer. chleb jest pyszny, prosto po upieczeniu znika go od razu połowa i nie wymaga wcale masy dziwnych składników. bardzo polecam, fajna z tym zabawa!
|
|
|||
|
|||
Oj...chciałabym kiedyś zjeść taki chleb :-) Na pewno jest zdrowszy od tych, które kupujemy.
|
|
|||
|
|||
Trudno ale warto się pomęczyć dla smaku domowego chleba :-)
|
|
|||
|
|||
Cytat:
Domowy chleb jest zawsze smaczniejszy, ponieważ sami go pieczemy . Ale nie demonizujmy też tak chleba z piekarni, ponieważ są jeszcze takie, które robią go w tradycyjny sposób, bez sztucznych dodatków. |
|
|||
|
|||
my robimy często, jak juz sie wie co i jak to wypiekanie jest banalnie proste, a jak masz jeszcze te maszynke do pieczenia chleba to już w ogóle
|
|
|||
|
|||
Upieczennie chleba to przede wszystkim mnóśtwo czasu na leżaowanie ciasta + warto mieć dobry sprzęt do wypiekania
|