Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Również jestem za kotem Wiadomo, że pies jest lepszy, ale wymaga większej opieki, czego osoba w starszym wieku nie jest w stanie mu zapewnić... Kotu wystarczy kuweta i miska z jedzeniem, psa trzeba codziennie, i to w dodatku kilka razy dziennie, wyprowadzać, bo przecież nie nasika do kuwety. Moim zdaniem albo kot albo inne zwierzę nie wymagające sporej opieki...
|
|
|||
|
|||
Dla osoby starszej wydaje mi się że pie si też by mógł być ale z nim zaś trzeba wychodzić na spacer pies w sumie jest mądrzejszy jak kot to już kwestia gustu. Z kotem w sumie jest tak jak koleżanka wyżej piszę więc to już tak jak wspomniałam kwestia gustu kto co woli.
|
|
|||
|
|||
Zależy, czy osoba wychodzi, czy nie. Jeśli nie, to kot, a jeśli tak, to pies. Tylko należy takie zwierzątko zabrać ze schroniska, żeby było też starsze, bo w razie śmierci właściciela one bardzo często trafiają do schronisk... należy o tym pamiętać!
|
|
|||
|
|||
Każde zwierzątko wymaga odpowiedniej opieki i obowiązków, więc jeśli o osoby starsze chodzi, to raczej bym odradzała zwierzaka na starość, ale jeśli miałabym wybierać, to zdecydowanie kot. Pies wymaga spacerów kilka razy dziennie, czego nie każda osoba starsza jest mu w stanie zapewnić. Kot załatwia się w domu i nie trzeba go wyprowadzać, więc dlatego polecam kota.
|
|
|||
|
|||
Nie lubię kotów, dlatego zdecydowanie pies. Taka osoba ma przy okazji pretekst, żeby gdzieś wyjść. Przynajmniej na ten spacer 3 razy dziennie. Dodatkowo wydaje mi się, że pies daje dużo więcej radości niż taki kot który tylko się kręci, je i robi w kuwetę.
|
|
|||
|
|||
Ja uwielbiam i koty i psy dla mnie te zwierzęta są niezwykle miłe a szczególnie psy milutkie i bardzo mądre myślę że dla starszej osoby to chyba najlepsze rozwiązanie kot tylko do pieszczot a pies naprawdę może wiele więcej więc sami widzicie że pies jest najlepszym przyjacielem człowieka
|
|
|||
|
|||
Zalezy dla jakiej osoby starszej. Jeśli jest to osoba sprawna, dobry będzie pies, który wyciągnie ją z domu na spacer. Musisz jednak wziąć pod uwagę, że pies pożyje i z 20 lat, więc trzebaby zastanowić się, czy w razie śmierci właściciela będzie się miał kto nim zająć, żeby nie wylądował w schronisku. Dla osoby niedołęznej lepszy będzie kot.
|
|
|||
|
|||
Pieskiem jak i kotkiem trzeba się opiekować i poświęcić mu czas. Jest to zależne jakiego zwierzaka wybrać najbardziej od preferencji danej osoby to ona musi być zdecydowana.
|
|
|||
|
|||
Raczej kot, bo nie trzeba go wyprowadzać.
|
|
|||
|
|||
psa da się bardziej ułożyć niż kota. Tylko że z psem trzeba wychodzić. A jak ktoś ma ograniczoną sprawność ruchową to lepiej aby nie chodził z psem. Kota nauczy się że ma w kuwecie załatwiać swoje potrzeby i z głowy problem z wychodzeniem.
|