Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Zaparcia - co z tym zrobić?
Hej, jakie macie sposoby na zaparcia? Często mam tą dolegliwość, korzystam z colon pack który jest skuteczny i nie zawodny ale nie zawsze mam go pod ręką. Może macie jakieś domowe sposoby?
|
|
|||
|
|||
Ja gdy miałam zaparcia po ciąży używałam czopki musujące Evaqu. Bardzo mi pomogły. Po aplikacji wizyta w toalecie konieczna w przeciągu kilku minut. Szybko, ale nie gwałtownie
|
|
|||
|
|||
Cytat:
Też słyszałam o tym, że dobrym sposobem na zaparcia jest dieta bogata w błonnik. A czy wiecie, w jakich produktach jest błonnik? W których jest go najwięcej? Co Wy włączacie do swojej codziennej diety, aby sobie tego błonnika dostarczyć? |
|
|||
|
|||
Powinniście zapamietać adres tej strony https://stophemoroidom.pl Na pewno nie należy bagatelizować właśnie tej dolegliwości. Zwłaszcza w ciąży.
|
|
|||
|
|||
Trzeba je zwalczać, ale oczywiście odpowiednimi do tego sposobami. Ja w swojej torebce noszę sanprobi super formula, który dla mnie w tej kwestii jest bezkonkurencyjny.
|
|
|||
|
|||
Przy hemoroidach warto tez stosowac czopki Anusir, one maja w skladzie kwas hialuronowy, ktory swietnie dziala na takie dolegliwosci. Mozna je kupic w rossmanie w przystepnej cenie
|
|
|||
|
|||
A jak chcecie zadziałać skutecznie i przeciwzapalnie to polecam Procto-Zac Relief
Kurkuma w składzie działa cuda. |
|
|||
|
|||
U nas problem z zaparciami miała córka. Było to na tle nerwowym (nie chciała kupki robić w przedszkolu, a potem w domu juz jej się nie czuła potrzeby, wszystko się zagęszczało w jelitach i gdy już ją przycisnęło to kupka była twarda i wizyta w toalecie kończyła się bólem i płaczem). Pomogły nam czopki Eva Qu Bambini - specjalne czopki dla dzieci, bezpieczne i bardzo skuteczne. Polecił nam je nasz pediatra.
|
|
|||
|
|||
Co do Procto Zac Relief zdziwilam sie jak zobaczyłam ich kolor, ale wyczytałam ze maja w składzie olej z kurkumy.. Nic nie piecze po aplikacji.. W sumie chyba nawet delikatnie łagodzą.
|