Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Czy warto studiować pielęgniarstwo?
Zastanawiam się nad wyborem kierunków studiów i rozważam studia pielęgniarskie. Wiem, że szkoła medyczna Warszawa ma ten kierunek dostępny i otwartą rekrutację. Czy warto tam składać papiery i czy w ogóle warto w tych czasach pielęgniarstwo kończyć?
|
|
|||
|
|||
Według mnie warto. Obecna sytuacja na świecie pokazała, jak ważny jest ten zawód. Uważam, że fakt niesienia pomocy ludziom jest tym, co nadaje temu zawodowi większego znaczenia. Ja jestem na II roku pielęgniarstwa i już nie mogę się doczekać, gdy będę mogła brać udział w szkoleniach organizowanych przez Wyższą Szkołę Gospodarki Krajowej w Kutnie w ramach Monoprofilowego Centrum Symulacji Medycznych. Dzięki temu studenci będą mieli dostęp do nowoczesnego sprzętu medycznego i dydaktycznego oraz zostaną przeszkoleni w oparciu o najświeższą wiedzę. Uważam, że stały rozwój i pomaganie innym ludziom to naprawdę silne argumenty przemawiające za tym, aby iść na pielęgniarstwo i kształcić się w tym kierunku.
|
|
|||
|
|||
Warto, zdecydowanie warto ja też jestem właśnie po pierwszym roku na Mazowieckiej Uczelni Medycznej w Warszawie https://mum.edu.pl/studia-licencjackie-pielegniarstwo/. Polecam, moim zdaniem to jedna z najlepszych uczelni medycznych w kraju. Wysoki poziom zajęć, dużo ćwiczeń i praktyk, doświadczeni wykładowcy.
|
|
||||
|
||||
Mam koleżankę, która studiowała pielęgniarstwo i teraz pracuje w domu pomocy
|
|
|||
|
|||
To jest wymagający kierunek studiów i potem praca też nie należy do łatwych. Nie każdy się będzie nadawał do pracy pielęgniarki, kilka razy warto przemyśleć wybór tego zawodu. W służbie zdrowia można chyba też pracować kończąc https://wseiz.pl/uczelnia/wydzial-in...zne-i-stopnia/ , co myślicie o tym kierunku?
|
|
|||
|
|||
Czy uważacie, że takie studia są w dzisiejszym czasie opłacalne?
|
|||
|
|||
studia to zawsze dobry wybór
Ostatnio edytowane przez kiki998 : 03-09-2024 o 09:15. |
|
|||
|
|||
Jako pielęgniarka, będziesz mieć do czynienia z różnymi pacjentami, często w trudnych sytuacjach zdrowotnych. Umiejętność empatii oraz empatycznego podejścia do pacjentów jest zatem niezwykle ważna. Pamiętaj, że pacjenci potrzebują nie tylko opieki medycznej, ale również wsparcia emocjonalnego. Komunikacja to też kluczowa umiejętność dla pielęgniarki oraz umiejętność efektywnej pracy w grupie. Jeśli macie te cechy to na pewno warto rozważyć takie studia. poczytajcie o tym tutaj https://www.portalbraniewo.pl/artyku...zem-do-sukcesu
|
|
|||
|
|||
Wspominaliście tutaj o empatii. Osobiście uważam, że jest to cecha, która przydaje się nie tylko pielęgniarkom i służbom medycznym. Tak naprawdę empatia w komunikacji jest ważna w praktycznie w każdej firmie, w której pracujemy z innymi ludźmi. Z tego, co się orientuję, to firma szkoleniowa Human Skills oferuje nawet szkolenia z tego zakresu
|
|
|||
|
|||
@sunka uczelnia, o której piszesz jest rzeczywiście świetna. ale myslę, że czas zaktualizować tu nieco informacje i wspomnieć, że to już nie jest MUM tylko Warszawska Akademia Medyczna. Dobry rok temu ( albo i dłużej) zmienili nazwę
|