Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Procha biorę i tyle. Pracować przecież trzeba.
|
|
|||
|
|||
Jeśli używasz regularnie tamponów, to z nich zrezygnuj. Stringi noszone non stop też nie są zdrowe. Na efekty musisz poczekać nawet parę miesięcy, ale za to później obędzie się bez prochów.
|
|
|||
|
|||
Ja biorę buscopan
|
|
|||
|
|||
Witam wszystkich serdecznie! widzę, że wątek jest bardzo popularny. dziękuję autorowi, ponieważ można tutaj znaleźć bardzo dużo przydatnych informacji, dobre publikacje ciężko znaleźć, dobrze mieć takie źródło.
____________________ Mamy najniższe ceny na rynku. http://wycieczkiewy.blog.pl/2014/11/...moje-ukochane/ Sam sprawdź! Ostatnio edytowane przez Sandie1445 : 30-03-2015 o 10:07. |
|
|||
|
|||
Tabletki antykoncepcyjne pomagają uregulowac cykl i zmniejszają ból. Jeśli jeszcze nie byłas u ginekologa przeczytaj artykuł z http://muvobit.net/pierwsza-wizyta-u-ginekologa/ Dzięki niemu strach przed pierwszą wizytą powinien być mniejszy. Ja pamiętam że strasznie panikowałam ale okazało się, że niepotrzebnie.
|
|
|||
|
|||
Niektórym pomaga gorący termofor na brzuch.
|
|
|||
|
|||
Mnie pomaga no-spa i ciepły kompres.
|
|
|||
|
|||
Też miałam silne bóle i krwawienia, brałam tabletki garściami aż do momentu kiedy ginekolog zaproponowała mi tabletki Belara, niby aż takiej antykoncepcji nie potrzebowałam ale teraz jestem z niej bardzo zadowolona bo i cykle się uregulowały i zero bólu, a przy okazji jestem zabezpieczona przed nieplanowaną ciążą
|
|
|||
|
|||
Cytat:
Też stosuję belarę i nawet zauważyłam, że poprawiła się u mnie kondycja włosów. I teraz okres nie kojarzy się u mnie z bólem. |
|
|||
|
|||
jak dobrze że są takie wątki, gdzie można się wygadać z tego jak ciężko czasami być kobietą w formie dziewczyny, mój okres to była katorga dla całej rodziny. Bywały dni, ze zwijałam się z bólu, a najbardziej z tego co widziałam dotykało to mojego ojca, który może tego nie rozumiał, a może zwyczajnie chciał, ale nie umiał mi pomóc. Próbowałyśmy z mamą chyba wszystkich domowych sposobow na zlagodzenie objawow. Ostatecznie zmieniłam ginekologa. Nowy zalecil wkładkę hormonalną levosert bo nie chciałam brać w wieku 18 lat tabletek. Z czasem nie tylko krawienie było mniej intensywne, ale i bóle ustępowały. Zwyczajnie zaczelam zyc i nawet cieszyc sie okresem bo w koncu to objaw kobiecosci
|