Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
Gdzie obejrzeć film z mężem
Witam Mam nadzieję, że wybrałam odpowiedni wątek, ale w sumie pytanie dotyczy mnie i męża Otóż bardzo lubimy oglądać wspólnie wszelkiego typu filmy, czy to w kinie czy w domu. Aby jednak trochę zaoszczędzić na biletach kinowych i popcornie, zastanawiamy się, czy nie warto chociaż część filmów obejrzeć online. Nie chcielibyśmy jednak oglądać czegoś oglądać w słabszej jakości bo to całkowicie psuj odbiór. Znacie jakieś strony (mogą być też za niewielką opłatą) gdzie obejrzymy filmy w dobrej jakości?
|
|
|||
|
|||
Co prawda większość serwisów oferuje całkiem niezłą jakość filmów i seriali, problemem jest natomiast opóźnienie względem kinowej premiery. Filmy takie trafiają do kin "online" zazwyczaj dopiero wraz z ich premierą na dvd/blue-ray, co w rzeczywistości oznacza, że taki film można obejrzeć dopiero po kilku miesiącach od oficjalnej premiery. Nawet płatne serwisy nie mogą wcześniej umieszczać filmów, jeśli chcą przestrzegć prawa autorskiego.
|
|
|||
|
|||
Cytat:
|
|
|||
|
|||
Może spróbujcie standardowe strony kanałów telewizyjnych: ipla, tvnplayer czy vod.onet - są tam jakieś nowsze filmy jednak na pełne nowości bym nie liczyła. Nowe filmy pojawiają się też w darmowych serwisach streamingowych, ale tam będziecie co chwilę atakowani reklamami i limitami. Lepiej jest w serwisach płatnych jak http://goldvod.tv/, gdzie brak reklam i nie ma problemu z jakością. Niestety absolutne nowości to tylko w tradycyjnym kinie.
Ostatnio edytowane przez MrJanine75 : 28-11-2014 o 10:00. |
|
|||
|
|||
U mnie w mieście są dwie albo trzy wypożyczalnie filmów DVD i bardzo stamtąd mam filmy, ponieważ można znaleźć wiele nowości.
|
|
||||
|
||||
Cytat:
|
|
|||
|
|||
U mnie niestety nie ma szans na wypożyczalnię - nie wiem czy nawet gdzieś w okolicy jeszcze takie miejsca istnieją. Myślałem, ze juz dawno takich miejsc nie ma. Poza tym jestem bardziej za telewizją - internet w połączeniu z filmami zabiera naprawdę sporą ilość transferu internetu a szkoda wydawać kase na internet - lepiej jakiś fajny pakiet telewizyjny kupić
|
|
|||
|
|||
W internecie możesz wypożyczyć coś, albo wypożyczyć przez platformę telewizyjną jak masz nowe tv
|
|
|||
|
|||
Polecam ściągnięcie programu Popcorn Time ;-)
|
|
|||
|
|||
Musze to zobaczyć właśnie
|