Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
|||
|
|||
Problem z autem
Witajcie!
posiadam mały problem - otóż jakiś tydzień temu pospuło mi się auto. Do wymiany jest jakaś dziwna część, w sumie jako kobieta sie nie znam więc Wam nie powiem o którą chodzi ale problem polega w sumie nie na części ale na jej braku dostępności. Mój mechanik jest w stanie sprowadzić ją dopiero na za dwa tygodnie. Polecił mi jakies sklepy samochodowe online - ze niby tam można kupić i powinno być dużo wcześniej. Nie bardzo jednak wiem czy można im zaufać. Kupował ktoś z was cześci przez internet? można być spokojnym czy lepiej czekać? |
|
|||
|
|||
Ja bardzo często zamawiam części przez internet ponieważ w sklepach są zazwyczaj niedostępne i też trzeba czekać zanim sprowadzą dlatego wolę nie wychodzić z domu i zamówić przez internet a później czekać aż mi przywiozą i zawsze jest wszystko tak jak trzeba nie masz się co obawiać, tylko jeżeli się zdecydujesz to dowiedz się dokładnie jaka to część
|
|
|||
|
|||
Poszukaj opinii o sklepie, który wybrałaś... na pewno nie ma co ryzykować i zamawiać część w sklepie, który nie ma pozycji na rynku. Wiadomo - samochód to samochód i najważniejsze jest bezpieczeństwo. Nie wyobrażam sobie jeździć autem, w którym wymieniono część na pochodzącą z nieznanego źródła. Kolejne wyjście, to poszukaj innego mechanika, może tamten będzie miał możliwość szybszego sprowadzenia potrzebnej części.
|
|
|||
|
|||
Ja też zamawiam w internecie w sklepie http://motoneo.pl/ i jestem jak najbardziej za taką formą zakupów. Jest taniej nawet jeśli dołożę koszty dostawy no i otrzymuje gwarancję więc nie jest źle. Osobiście nie wyobrażam sobie już zakupów bez internetu. Wiadomo, że w sieci jest dużo czarnych owiec, ale wystarczy trochę uwagi i nie ma później problemów.
Ostatnio edytowane przez MegaDann76 : 28-11-2014 o 12:14. |
|
|||
|
|||
Cytat:
|
|
|||
|
|||
Chyba większość osób robi już dziś zakupy przez internet i uważam że jest to oszczędność czasu a poniekąd tez pieniędzy .... ale to prawda trzeba zawsze poczytać opinie o sprzedającym ponieważ można się nadziać na oszusta... ja osobiście nigdy takiego przypadku nie miałem mimo tego że często kupuje na allegro ale wiem że zdarza się źle trafic niestety
|
|
|||
|
|||
Ja mam teraz problem z moim motocyklem hondą rebel 125. Już tyle wydałam, że głowa mała...
|
|
||||
|
||||
Oczywiście, że korzystałam. W sieci jest taniej i bezpiecznie na pewno wyjdziesz na tym lepiej, niż jakby mechanik miał Ci zamawiać tą część
|
|
|||
|
|||
Zerknij sobie na tą stronę: https://www.motointegrator.pl/szukaj...elect=2005.com tam powinnaś znaleźć potrzebne Ci części, niestety nie piszesz jakie to auto więc nie jestem w stanie przybliżyć bardziej kategorii...musisz soboe poradzić sama.
|
|
|||
|
|||
Przeważnie jest tak, że to mechanik może Ci zamówić części po prostu przed wymianą. Przejrzyj sobie miejsca, gdzie dokonuje się naprawy samochodów w Katowicach albo innym mieście i powiedzą Ci, że mogą zamówić części i doliczyć koszta do wymiany. Nie musisz za niczym biegać tylko zostawiasz auto i gotowe.
|